Despre Mine

Petrica Muresan vine din Mediesu Aurit o straveche asezare satmareana strabatuta de Valea Somesului.

A vazut lumina zilei intr-o zi de sambata dupa-amiaza, in data de 28 februarie 1976. Destinul a facut sa ramana orfan de tata la varsta de numai 9 luni si viata urma sa fie destul de neprietenoasa cu artistul:

,,Am crescut la tara, ingrijit de bunicii materni, iar mama mea, facea naveta la munca in oras. In timp ce alti copii se jucau, eu a trebuit sa fiu barbatul casei, sa-mi ajut mama la treburile gospodaresti care pentru ea dupa o zi de munca in fabrica erau de cele mai multe ori epuizante. Greutatile cu care m-am confruntat, m-au determinat sa sper ca intr-o buna zi am sa traiesc o viata mai buna.”

Datorita greutatilor existente si prejudecatilor pe care mama sa le avea vizavi de viata de artist, a inceput sa cante abia la varsta de 19 ani.

Tot la aceasta varsta s-a si angajat la una dintre cele mai mari fabrici de prelucrare a lemnului din Satu Mare unde a ramas timp de 10 ani.

In aceeasi perioada a inceput sa cante intr-un restaurant, seara de seara, lucru care l-a ajutat sa-si lucreze si sa-si formeze vocea, de fapt: ”anii pe care i-am petrecut cantand in restaurant au fost pentru mine adevarata scoala si tot atunci mi-am dat seama ca vreau sa fac din muzica o cariera si una cat mai frumoasa fara sa-mi mai pese de nimic altceva”.

In anul 2000 devine membru al ansamblului folcloric Cununita din Satu Mare, cu care colaboreaza timp de aproape 7 ani si alaturi de care participa la spectacole si filmari, lucru care il ajuta sa dobandeasca cunostinte despre ceea ce inseamna interpretare, port popular, prezenta scenica.

In spiritual optimismului, ambitiei si perfectionismului care il caracterizeaza se hotareste sa devina student al Universitatii de Arte ,,Vatra” din Baia Mare, Facultatea de Muzica, sectiunea canto, fiind declarat mai tarziu, unul dintre studentii model, care fac cinste facultatii.

Si pentru ca orice om are nevoie de sprijin, Petrica a avut langa el prieteni si oameni deosebiti. Isi aminteste frecvent, cu emotie si respect cateva din persoanele care l-au indrumat si incurajat sa porneasca pe acest drum frumos dar anevoios: Leontina Dorca, Angela Buciu, Sergiu Vitalian Vaida – realizator TVR Cluj, Onita Virgil – Libris Brasov, Ovidiu Bartes – dirijor si probabil ca sunt multi mai multi dar timpul si spatial nu ne permite sa-i amintim pe toti.

Petrica Muresan a participat la mai multe festivaluri concurs de muzica populara :,, Vara, vara,primavara” de la Sibiu, ,, Mandre-s cantecele noastre” emisiune concurs Romantica TV, iar la festivalul bistritean ,,De Ispas la Nasaud “2007 a obtinut marele premiu.

Pana in acest moment a reusit ,,sa dea viata “ primelor sale trei albume:,,Cand ma duc in sat acasa “, ,,Sa dai Viata” si “Am vorbit mai ieri cu viata”; si mai multor single-uri, de care este foarte mandru.

Pentru a-si duce la implinire toate visele, Petrica Muresan a fost ajutat nu numai de prieteni ci a fost sustinut indeaproape de familie. Sotia lui

Maia este mandra de realizarile lui si ne-a dezvaluit ca in familie artistul este un sot iubitor si un tatic minunat: ”Copiii nostrii, Iulia si Mario, il adora si il asteapta acasa cu multa nerabdare, iar cand se intampla sa fie plecat mai multe zile, pentru a-si stampara dorul se culca in patul lui. Ei vad in el partenerul de joaca ideal, iar cand ii vezi jucandu-se impreuna ai senzatia ca vezi trei copii.”

Crede cu convigere ca linistea si implinirea interioara le primeste de la familia sa, iar cand vine vorba despre ceea ce simte pe scena, Petrica spune:

“E foarte frumos la final de spectacol, de fapt ador aceea comuniune care se naste intre cei de pe scena si spectatorii din sala, bucuria faptului ca unii au creat misterul iar ceilalti s-au lasat vrajiti frumos.”